Om Carrolite.se

Det här är en blogg för dig som liksom vi brinner för allt som har med cykling att göra. Vi som skriver innehållet på bloggen har stor erfarenhet av cykling. Det gäller både på amatörnivå och mer avancerad tävlingsnivå. Vi brinner för mountainbikes och har ett genuint intresse för allt från tillverkning och idrottshistoria till träning och tävling.

Vårt syfte med den här bloggen är att inspirera andra att upptäcka det magiska med cykling. Men även att motivera dig som redan är en inbiten cykelfantast att bli en bättre och mer erfaren cyklist. Det gäller oavsett vilken kategori du anser dig tillhöra.

Cykelsport – optimal motionsform

Vi som driver den här bloggen tycker att cykling är en fantastisk sport på många sätt. Något vi också kan stötta upp med argument som på olika sätt bevisar sportens många fördelar. Som motionsform är den mycket komplett och genererar i ett optimalt välmående. Det gäller för unga som gamla eftersom cykelsporten är ”tidlös” och välkomnar alla åldrar. Här på bloggen är vi framför allt hängivna fans av mountainbikes.

Din kondition förbättras avsevärt redan efter en kortare tids regelbunden cykelträning, och rörligheten lika så. Hjärtat och muskler förstärks, vilket förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Lårens framsidor och dina sätesmuskler blir rejält ansträngda när du cyklar och det är en av anledningarna till varför cykling är bra för din kondition. Stora kroppsmuskler som arbetar hårt kräver mycket, vilket genererar i en förbättrad puls och ork.

Även om löpning är en effektiv motionsform är ändå cykling mer skonsam mot hårda stötar, vilket löpare får utstå. Cykling ger en tämligen jämn kroppsbelastning utan för hårda nedsättningar mot mark eller hårt underlag. Det leder till att muskler och leder slits mindre även om det självklart är fysiskt slitsamt i sig att cykla. För att få ut en skonsam träning av ditt cyklande gäller det dock att cykla med rätt teknik. Du kan läsa mer om cykelteknik här på bloggen där vi som ”cykelexperter” tipsar om allt från position till cykelmodeller.

På den här bloggen kommer vi att dela med oss av våra erfarenheter från både träning och tävling. Vi berättar mer om hur du kan påverka din prestation och dina resultat på cykelsadeln. Ta del av läsning om allt från hur du håller dig frisk till vad du bör äta innan tävling. Uppvärmning och stretching är viktiga inslag i cyklisters tränings- och tävlingsvardag. Vi delar med oss av träningstips så som uppvärmningsövningar och stretchingprogram.

Håll dig uppdaterad

Carrolite.se är en blogg att lägga till på favoritlistan för här kan du räkna med ett ständigt aktuellt innehåll. Vi ser till att ge dig nyheter och intressant läsning om cykelvärlden på alla plan. Ta del av allt från klassiska cykeltävlingar så som Östgötaloppet till världens största lopp såsom Tour de France.

Ibland fokuserar vi inte på annat än loppet i sig, det vill säga att ge dig fakta gällande en viss tävling. Det kan till exempel vara detaljerad information om tidpunkt, plats och antalet deltagare. Andra gånger ger vi dig en mer omfattande läsning om en tävling. Då skriver vi om allt från tävlingens bakgrund och historia till den aktuella dagsformen på de deltagande cyklisterna. Statistik tycker vi är intressant och därför bygger vi ofta upp artiklar med statistiskt underlag. Det gör tävlingsinformationen spännande och det ger dig goda möjligheter till att analysera på egen hand inför ett lopp.

När det gäller Sverige är cykling inte den mest omtalade sporten i pressen. Det ägnas större intresse åt större sporter som till exempel fotboll och ishockey. Trist tycker vi, men det ger oss ännu fler argument till att hålla den här bloggen vid liv. För dig som saknar cykelläsning i din lokala tidning eller kvällstidningarna är Carrolite.se en perfekt mötesplats med fokus på sporten.

Intressanta infallsvinklar

Vårt gedigna intresse för mountainbikes och cykling genomsyrar allt du finner på den här bloggen. För oss är det viktigt att ge dig som läsare ett variationsrikt utbud av läsning. Vi fokuserar konstant på cykelsporten som sådan, men vi ger dig ändå ett blandat innehåll. Med andra ord någonting för alla typer av cyklister, motionärer eller bara nyfikna läsare.

Du kan bland annat ta del av spännande reportage där vi presenterar både kända och okända namn från cykelvärlden. Läs om vår mountainbikestjärna Jenny Rissved eller historisk fakta om svenska cykellegender så som Bröderna Fåglum. Vi ger dig även tips på talanger att hålla ögonen på i sporten. Både här i Sverige och utomlands i stora cykelnationer såsom Spanien, Frankrike och Belgien.

Som erfarna mountainbikecyklister har vi även stor kunskap om olika typer av terrängkörning, något vi också tar upp en hel del här på bloggen. Hur cyklar du snabbt och säkert i tätbevuxen granskog eller hur kör du nerför branta fjällstigar? Vi har svaren på det mesta gällande mountainbikecykling i olika miljöer och på varierat underlag. Är du nybörjare kommer du utan tvekan att hitta värdefulla tips bland våra artiklar.

Frågor och funderingar?

För oss som driver den här bloggen spelar utbytet och dialogen med våra läsare en viktig roll. Vi hoppas därför att du kontaktar oss när du har någon fundering kring innehållet på sidan. Det kan vara allt från att du vill dela med dig av information till att du önskar läsa mer om ett särskilt tema. All feedback är värdefull eftersom vårt syfte är att bloggen ska erbjuda ett aktuellt och intressant cykelrelaterat innehåll.

Är du cykeltillverkare eller fabrikant av cykeltillbehör? Du är välkommen att höra av dig till oss med en närmare presentation av dina produkter. Vi testar och recenserar gärna cyklar och tillbehör som vi anser vara intressanta för våra läsare. Lokala föreningar och cykelklubbar är också välkomna att kontakta oss. Ni kanske planerar att arrangera en lokal tävling som ni önskar nå ut med i större skala? Då kan Carrolite.se vara den rätta platsen att synas på och vi ser som alltid till att hitta en intressant infallsvinkel när vi berättar här på bloggen.

Avslutningsvis vill vi tacka dig som besöker oss och vi hoppas att du finner glädje, inspiration och motivation av innehållet på bloggen!