Träning i perioder av stress

Det har blivit lite mindre träning det senaste. Lite färre pass, lite kortare pass och lite lättare pass. Men med den stress jag har känt så har det varit det bästa och faktum är att trots att huvudet tror att jag har tappat en massa så verkar kroppen ändå kunna prestera! Så det där med att trappa ner på träningen har nog varit bra. Men jag är peppad att komma igång igen nu när saker stabiliserar sig och längtar efter riktigt hårda pass!

Jag tror helt enkelt att det är bra att minska lite på intensiteten av träningen när man har det stressigt runt omkring. Inte sluta helt, absolut inte, träningen behövs för att orka, för att rensa och för att slappna av. Men att minska intensiteten så att kroppen får lite mer vila och inte utsätts för ännu mer stress i form av trötta muskler.
Det funkar i alla fall bra för mig. Släppa kraven och träna en massa myspass med några inslag av tuffare pulshöjare under en period med mycket stress på andra håll.

Men även om det fortfarande är rörigt i mitt liv så är det inte lika utsatt för stress längre och jag kam sakta återgå till den tidigare träningsintensiteten.

Ser fram emot att ta ut den här pärlan, det var ju ett tag sen senast!

IMG_8836.JPG

(Visited 8 times)

Lämna en kommentar