Göteborgsvarvet – ingen succé, men bra ändå!

Jag gjorde det, jag tog mig runt! Om än med en promenad på slutet när benen gav upp.

FullSizeRender_1

Jag hade bestämt mig: Det är okej att gå, det är okej att bryta och det är inte okej att fortsätta om det gör ont.

Första milen gick förvånansvärt bra. Gick ut i mitt eget tempo, precis som jag bestämt. Höll det där det kändes bekvämt, lät folk springa om. Mellan 5:30 och 5:50-tempo och det kändes riktigt bra i benen!

De kommande 5km gick i runt 6-6:15-tempo och det började långsamt stumna lite i låren. Vid 16km blev jag tvungen att sänka tempot något men det funkade bra att ligga på 6:30 ungefär.

Sen kom det, att springa med stumma ben funkade ok och kändes inte som att det skulle leda till något värre än fruktansvärd träningsvärk. Men vid 19,5km högg det till i baksidan av vänsterknäet, det enda ställe som inte känts av någonting alls. Jag bestämde mig för att gå. Jag hade absolut kunnat bita mig i och springa, hade säkert kunnat hålla ett 6:00-tempo med lite vilja, men jag såg ingen anledning till det när jag hade ont. Vill hellre vara hel! Och den där 2 timmars tiden hade jag ingen chans på längre ändå.

Men 2:15:45 blev tiden och jag är nöjd! Vad mer kan man vara med så dålig träning inför?

Jag var mest orolig för benhinnor och knän, men förutom den där muskeln så kändes kroppen riktigt bra! Några fler långpass så benen varit mer vana så hade det förmodligen kunnat gått vägen! Och bara vetskapen om det känns riktigt härlig!

Det där med att det är en folkfest, visst, det kan jag väl hålla med om till viss del, men jag tyckte nog ändå inte att det levde upp till mina förväntningar. Det var mest svårt att ta sig genom stan. Hade dessutom ingen med mig utan var helt ensam. Stötte dock på en vän i spåret och en annan vid sidan av fick syn på mig och hejade! Det var riktigt skönt faktiskt för jag kände mig ganska ensam bland de andra runt 30 000 46 000 (tror jag) startande och 21km publik.

Idag har jag ganska ont i benen. Framför allt det där muskelfästet. Men det känns som att det bara är träningsvärk så det går nog över ganska snabbt med vila och vänlig behandling!

FullSizeRender_2
Hade bästa hejarklacken på långdistans dock!

FullSizeRender IMG_8935

(Visited 10 times)

3 tankar på “Göteborgsvarvet – ingen succé, men bra ändå!

Lämna en kommentar