Klassikerns ekonomiska baksida

Jag har gjort en samanställning av alla utgifter inför och under klassikern. Det är till att börja med anmälningsavgifter, resekostnader (som är en förvånande stor andel) och utrustning för loppen men också träningsläger, lopp och ex badhuskort och rullskidorna som jag inte hade  köpt om det inte vore för klassikern.
Med några oklara utgifter som jag höftat till så ligger jag strax över 25 000kr, och då har jag inte räknat in några materialkostnader vad gäller cyklingen eftersom det är saker jag hade köpt oavsett, men jag har räknat med klubbkäderna för SubXX eftersom jag troligen inte skulle köpa det om det inte vore för att jag ska cykla runt vättern med dem. Och jag kan erkänna att jag trodde inte att det skulle bli så dyrt när jag först bestämde mig. Och så klart hade det kunnat bli betydligt billigare, förmodligen ungefär det halva, om jag hade sparat in på allt som inte är nödvändigt, men jag väljer att göra det på det här viset och väljer bort utekvällar, shopping, resor mm.
Jag ser det som en investering i mig själv, i min hälsa och i mitt välmående!
I korta drag är det följande:
Anmälningsavgifter 4000kr 
Tilläggskostnader anmälan 1000kr Namnändring, Grupptillägg, Startklar mm
Resor/Boende 8500kr 
Utrustning 8000kr Rullskidor, Våtdräkt, Cykelkläder
Specialträning 5000kr Skidläger, Cykelläger, Simhallskort
Summa: 26 500kr
De här siffrorna är givetvis specifika för mitt fall, men det är lätt att glömma viktiga kostnader när man räknar på det. Skulle jag dessutom ha behövt köpa cykel och skidor så hade det ju varit ganska många tusenlappar till. Samtidigt hade det så klart gått snåla in på boendet och inte köpa rullskidor och simhallskort eller åka på träningsläger. Namnändringen på 2a hands startplatsen i Öppet spår och grupptillägget på Vätternrundan är ju också utgifter som är specifika för mig. Men någon budgetvariant av en svensk klassiker går nog bara få tll om man råkar bo någon stans mellan Motala och Mora och redan har all utrustning.
Jag kanske återkommer med en slutgiltig ekonomisk översikt när jag har genomfört alla moment.
(Visited 8 times)

Lämna en kommentar