TrainerRoad – En digital träningscoach!

Det blir en hel del cykling på trainer just nu. I början av december trodde jag inte att det fanns en chans att jag skulle få till någon regelbunden bra träning i vinter, men så hittade Jonas det här programmet! Det kostar en liten slant i månaden, runt 110kr/konto (alltså inte mycket mer än en spotify-prenumeration), men för mig är det helt klart värt varenda krona! Och man kan pausa abonnemanget så klart!

Programmet ger mig en färdig träningsplan som jag väljer utifrån utgångspunkt och mål. Jag väljer själv mängden träning och får passen serverade varje vecka. Allt jag behöver göra är att logga in i appen och börja trampa!

Okejdå, riktigt så enkelt kanske det inte var från början. Jag hade redan en kadens- och hastighetsmätare på cykeln och en trainer och ett pulsband. Jonas fixade med att koppla upp allt och ställa in och fylla i information. Men sen – nu är det bara att sätta sig och trampa! (Efter att man sett till att det är exakt 100psi i bakdäcket!)

Alla inställningar tillsammans med kadensen, hjulets hastighet och pulsen används för att beräkna effekten. Programmet är inställt på just vår trainermodell och beräknar vad som gäller i just min situation. Givetvis blir inte effekten exakt men jämför man bara med sig själv så är den alldeles duglig!

Dessutom börjar man med ett FTP-test för att sätta basen och de kommande passen baseras sen på det värdet. Med jämna mellanrum kan man sen köra FTP-test och få ett uppdaterat värde. Man kan räkna med ett par procent ökning i FTP per 6-8 veckor, men är man som jag – i dålig form och plötsligt börjar träna strukturerat så går det snabbt i början vilket är en riktig motivationshöjare!

De flesta pass har instruktioner i textform. Inte bara gällande passet utan träning i allmänhet. Dessutom har vissa pass ”special drills” som alternativ om man vill ha extra utmaning eller teknikträning.

Jag har precis avslutat Base phase – Sweet Spot Base. Den innehåller mycket teknikövningar och ser till att man bygger en bra och fungerande grund. Denna veckan påbörjade jag Build phase – Sustained Power Build där det byggs muskeluthållighet och därefter väljer jag vilken inriktning jag vill köra på den sista fasen, Speciality phase. För min del kommer jag där välja XCM-inriktningen eftersom det är det jag tänkt satsa på i år.

Det går att läsa mycket mer på trainerroad.com

Andra positiva grejer:
  • Om man använder dator kan man köra ex netflix eller youtube samtidigt med trainerroadpanelen som en meny längst ner på skärmen.
  • Man kan köra med nästan vad för enhet som helst, till och med mobilen!
  • Man kan synka passen automatiskt till exempelvis strava.
  • Man väljer mellan tre träningsvolymer för varje träningsplan – low, mid eller high – beroende på hur många pass man vill köra per vecka.

Om någon skulle vilja prova så har jag just nu en gratismånad att ge till en vän.

Jag har inget samarbete med TrainerRoad och får inget för det här inlägget, gratismånaden får man för att kunna ge en vän och jag tycker helt enkelt bara att det är en förträffligt bra app som har gjort mitt småbarnsmammaliv så mycket enklare!

(Visited 110 times)

Lämna en kommentar