Tävlingssäsongen närmar sig

Imorgon är det tre veckor till första deltävlingen i långloppscupen, Billingeracet! Tre veckor och jag har inte cyklat ens i närheten av så långt på väldigt väldigt länge! Men jag har försökt fräscha upp minnet av banan med att titta på youtube-klipp och läsa racereports!

2015 körde jag bra mycket snabbare än förväntat men i år vet jag inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Satsar på att slå den tiden, 4h 47min, så får vi se vad det blir av det!

Jag har försökt jämföra vinterträningen 2015 med årets och totalt sett har jag bara några fler timmars träningstid i år men sett till cykling är det den dubbla både tiden och sträckan! Dock är det ju mest trainer och pendling vilket är på fel typ av cykel. Men benen får jobba! Bör väl även tilläggas att pendlingen inte var med 2015 eftersom jag då cyklade en kortare sträcka och inte såg det som träning så som jag gör idag.

Har i alla fall anmält mig till Bra Bil XC MTB, Göteborgsgirots MTB lopp, som får bli uppladdning och formtest en vecka innan. Det är ju hemmastigar så jag tänkte försöka få till en provkörning av banan eller i alla fall delar av den men får se vad som hinns med.

Ser grymt mycket fram emot att ta på nummerlapp igen och att få slita ute på stigarna! Körde ett hårt pass hem från jobbet här om dagen och plockade några strava-placeringar och tränade backteknik i vår 1,1km 62m asfaltsbacke. Strupen på Billingeracet är 1,2km 122m vilket är bra mycket brantare, det dubbla ungefär, men så är vår platt en bit på mitten också. Det finns en backe i närheten av oss som är 1km 80m, kanske ska jag träna lite i den. Eller kanske köra i vår backe med Alva bakom som extra vikt igen, det borde ju bli nästan detsamma som brantare backe tänker jag.

Men inser också att det är lite i sista minuten att ta tag i det nu! Men några pass till ska jag väl hinna med. Tänkte försöka få till ett långpass på tävlingshojen i helgen till exempel, om det hinns med när fokus ligger på Jonas endurotävling i Vallåsen.

(Visited 17 times)

Lämna en kommentar