Streptokocker – den identifierade fienden

Jag gick till vårdcentralen idag. Det var väl ungefär som det brukar. Killen i receptionen försökte intala mig att jag bara har en helt vanlig sommarförkyldning som väldigt många andra. Påpekade att det är vanligt att man vaknar med ont i halsen som går över när man stigit upp. Men jag känner skillnad på det här onda och vanligt förkyldnings-ont-i-halsen. Dessutom blir det bara värre under dagen. Jag fick en tid, gick tillbaka till jobbet en stund och sen tillbaka igen, ibland är det inte så dumt att dela hus med en vårdcentral.

Fick svara på frågor.
Är jag allergisk?
Ont av pollen?
Hur länge har jag varit dålig?
Är jag stressad? Om jag är stressad? Ja, de senaste veckorna månaderna har väl inte direkt varit någon ro.

En drös frågor och en titt i halsen senare lyckades jag få sköterskan att fatta att jag inte har ont i halsen på grund av pollenallergi och fick göra ett halsprov. Det visade på streptokocker (Svåra rackare att stava till de där!). Dock för lite för att de ska vilja sätta in behandling så det är bara att vila lagom och leva som vanligt, med skillnaden att jag typ inte kan äta saker som inte är lena eller kalla, och vänta ut det.

Jobba var ok om man orkar, det smittar tydligen inte så lätt. Och träna om jag känner mig pigg. Så nu blir det bara lek och teknik-mtb tills jag känner mig frisk! Hoppas det går undan!

 Vi tog en kvällspromenad till affären i det fantastiska ljuset!

  

(Visited 12 times)

Lämna en kommentar