Socialcykling, intervaller och vilsekörningar, tre cykelturer i en!

Jag körde vilse två gånger på vägen hem från dagens cykeltur… Men det är sånt som händer!

Totalt blev det 43km på 4,5h (3,5h aktiv). Först transport till Änggårdsbergen där jag möte upp Rebecca för en tur. Det var jättekul, hon var grymt duktig för att ”mest bara ha lånat sambons hoj och lekt med”. Jag fegade ur på ett parti som jag kört förut, den där laxtrappan. Minns till och med att jag inte tyckte att den var så svår när jag väl gjorde det, men idag kändes den grymt läskig! Men sen körde jag tre halvbyggda hinder som jag inte våga förut. Den ena är bara ner för en stock, vet inte varför jag inte kört den, nästa är en bygd ramp upp på ett fallet träd och den tredje en lång (som en cykel) hög med stockar. Men idag klarade jag alla tre galant (okej, den tredje tappade jag farten på i mitten men jag kom upp och det är den läskiga biten) och känner mig ändå nöjd!


Sen tog vi en sväng via slottsskogen och den nybyggda mountainbikebanan. Sen såg ganska trist ut just nu men vet inte om den är klar än. Men pumptracken var rätt ok fast hade gärna fått vara lite längre. Bra att ha en tillgänglig i alla fall!

Jag lämnade Rebecca och fortsatte själv hemåt. Bestämde mig för att ta Älvsborgsbron hem och på vägen kom jag på att det kunde vara kul att köra via Svartemosse och köra någon stig där. Letade mig in och hittade efter en stund en slinga som jag kört där förut som är suverän att träna fart på för den är ganska crosscountry-ig. Körde några intervaller och skulle sen leta mig hem…

Det var lättare sagt än gjort, stigsystemet i Svartemosse är liksom inte gjort för att du ska lämna skogen… Så jag fick mig en extra tur innan jag lyckades hitta en liten liten stig norr ut och via den hitta till en asfalterad cykelbana och kunna lokalisera mig igen! För jag kunde ju se på GPS:en i telefonen vart ja var, det var bara lite svårt med vad som var norr för kompassen var inte alls med på noterna. (Innan jag, smart nog, insåg att solen går ner i väst och den är på väg ner nu…..)


Tog mig till slut genom Svartemosse och korsade Björlandavägen och kom på den sjukt bra idéen att leta mig rakt igenom Hisingsparken utan någon stig. Tog en stund men hittade till slut en stig som jag kände igen. Blev sugen på att köra några spår i parken men insåg att det inte var någon bra idé med tom vattenflaska. Och att dra några repor uppför backen insåg att även det var en dum idé, dels utan vatten, dels för att jag varit ute i nästan 4,5h redan. Men så grymt kul var det alltså att cykla idag och nu hoppas jag bara att konditionen och modet kommer tillbaka snabbt som tusan!

Körde ju på sambons hoj idag så kanske känns det något bättre när jag kan cykla på min egen igen! 

(Visited 12 times)

Lämna en kommentar