Små detaljer i vår omgivning

Lägger ni märke till de där (oftast) uppiggande och glädjande detaljerna när ni är ute i naturen?

Vi stöter ofta på rådjur när vi cyklar i Delsjön och Änggården. De är ganska orädda och här om veckan höll jag på att köra på ett med cykeln i mörkret i ett skogsparti på väg hem från jobbet. Det känns så härligt att ha dem så nära, som om storstan kommer lite längre bort.

Jag minns att en gång för något år sen hade vi sällskap av två ekorrar när vi pausade där stigen ledde oss ut på vägen. De snode runt träden bara några meter från gruppen med cyklister. Jag har liksom svårt att inte le då!

Och en gång på väg hem från ett återhämtingspass passerade vi en stig där någon ritat ett stort rosa hjärta på en sten.

När jag tänker på billingeracet minns jag mängder av vitsippor, på flera olika ställen, härliga porlande bäckar, knäpptyst tallskog och en fantastisk utsikt från berget! Vem får inte pirrande vårkänslor i magen av det?

Längs min gamla pendlarsträcka, innan vi flyttade, fanns för någon sommar sen en mängd peppande fraser skrivna på asfalten och de berörde mig varenda dag och fick mig att släppa allt dåligt, varendaste dag.

När jag cyklade upp för Vallåsen den där gången hade jag sällskap av en citronfjäril en bra bit av vägen. Ett mysigt sällskap!

Där jag cykelpendlar idag kör jag på morgonen förbi en stor, alldeles stilla tjärn kantad av motionsspårsbelysning. Och lite senare rakt genom ett sovande Göteborg.

Det finns så många fina små detaljer i vår omgivning som vi lätt missar. Passa på att njuta av dem för en stund!

Själv ska jag nu gå och njuta av 2h på trainern! Hoppas få till ett eller två pass ute i helgen och tanka extra energi!

(Visited 12 times)

Lämna en kommentar