Race Report Ränneslättsturen

Den här race reporten har legat och grott som ett utkast länge nu men det har liksom inte funnits tid och ork att färdigställa den mitt i semester och sjukdom och hemmafix! Men här är den nu!

Jag inser inför varje tävling att jag laddat dåligt och säger efteråt att jag ska ladda bättre till nästa. Lika så denna gång!

Ägnade lördagkvällen åt att glömma bort tiden i kvällssolen på en altan strax utanför Falkenberg och fick packa ända till midnatt eftersom vi skulle åka direkt på semester efter tävlingen.
Sov lite för få timmar men var på plats i alldeles lagom god tid och behövde varken stressa eller känna att det blev för mycket dö-tid.

Ställde mig sist i fålla 3 i starten. När det är gemensam start känner jag mig så himla nervös och osäker och tycker verkligen inte om hetsen! Dock släpptes ju fålla 4 intill innan start så var ändå inklämd bland en hop tävlingshetsiga män!

Starten gick och fältet gav sig iväg. Det dröjde inte länge innan jag låg sist och jag försökte hänga på svansen i startfältet.

Efter en stund kom även motionärerna ikapp och körde om men det var fortfarande bred väg så det gick bra! Faktum är att jag inte stötte på en enda otrevlig omkörare denna gången! Tummen upp för det!

Jag trampade på och det kändes som att det gick supersnabbt, men det insåg jag att det verkligen inte gjorde eftersom alla drog ifrån i sån väldans fart! Kände mig lite dålig. Benen kändes ju bra och jag låg på en bra puls, men det gick liksom ändå inte så snabbt och definitivt inte så snabbt som det kändes!

Men en bra känsla var skönt! Jag hade dessutom förberett energin bättre genom att dela alla bars i två och tog en halva varje halvtimme med start i startfållan! Det fungerade riktigt bra! Skönt att inte behöva öppna förpackningarna och en halv bar går snabbt att klämma i sig om det är ont om lämpliga partier att äta.

Foto: Jonas Forslind

Det rullade på längs breda skogsvägar och stigar och vi närmade oss första depån. Jonas och Alva skulle langa vattenflaska och jag hade försökt förklara att Ränneslättsdepån var lämplig eftersom vi körde förbi där flera gånger. Men de var inte där när vi körde förbi någon av gångerna så jag började snåla lite med vattnet. 

Den roligaste delen på banan är nog sandgropen mellan loop 2 och 3. Det är ett långt parti med flowiga byggda sandstigar med mängder av berms och mot slutet några små hopp. Tyvärr hamnade jag bakom ett gäng motions-män där och kände att jag gärna kunde kört lite snabbare men fick rätta in mig i ledet eftersom det är svårt att köra om.

Vad gäller spårvalen så körde jag bara ett svårt parti i år, en brant nedförsbacke som jag körde även 2015 fast då med andan i halsen! Nu kändes den inte läskig alls så någonting har nog hänt på utvecklingsfronten ändå!

På tredje loopen hittade jag äntligen mina vattenlangare! Fick en ny flaska och släkte törsten och skrattade lite åt Alva som var söt som vanligt! En bra energiboost!

På väg in för målgång! / Foto: Jonas Forslind

Kom i mål helt slut efter 4:22:29, 38min efter segrarinnan i D-sport och 4min långsammare än 2015.

Det är en rolig bana och jag hade en härlig dag på cykeln! Fick stressa från målet till prisutdelningen eftersom jag kom in på 3e plats (av tre) igen. 

Foto: Långloppscupen

Dagens höjdpunkter var nog ändå att träffa härliga tjejer som Sara Öberg, Elna och Linda Tuvesson!

Ränneslättsturen är ett av mina absoluta favorit-långlopp. Det är precis så där som jag tycker att ett långlopp ska vara: mycket stig, mycket flow, några tekniskt svåra partier i form av naturliga stökiga uppförsbackar, flera tekniska stigvalspartier av både naturlig och byggd karaktär, lite transportsträckor med omkörnings- och energipåfyllnadsmöjlighet och en massa mil fantastisk cykling! 
Tyvärr har de inte damstart än, det är väl det enda negativa jag kan komma på men det väger tyvärr tungt negativt!

(Visited 64 times)

Lämna en kommentar