Stigfinnarmountainbiking

Idag gav jag mig iväg på en stigfinnartur. Har tänkt dra ihop en tjejtur här på Hisingen men vill först veta att jag har en bra runda som jag hittar. Idag körde jag Lillhagen/Åkertorp/Skogome. Och nu har jag ett ganska bra hum om hur jag ska köra. Var där några gånger med Jonas i somras/höstas men på vissa ställen är där så mycket stigar att det är näst intill omöjligt att minnas vilken man ska ta. Jag fick köra efter väderstreck!

IMG_9114.JPG

Hittar man bara rätt så finns det riktigt fina stigar i den lilla skogen! Var först uppe på ett berg, det gick cykla stora delar av stigen upp men vissa bitar fick jag leda cykeln.

IMG_9115.JPG

Härlig utsikt från toppen dessutom!

IMG_9118.JPG

Några gånger hamnade jag fel och på vissa ställen vill jag hitta bättre alternativ. Men det är härlig terräng med naturliga rock-gardens blandat med riktigt snabba stigar och utmanande hinder.

IMG_9120.JPG

Efter några felkörningar kom jag äntligen fram till mitt mål: Tjärnen mitt ute i skogen. Tog en kort paus innan jag körde en loop och kom tillbaka till samma plats.

IMG_9123.JPG

Det var så fantastiskt rofyllt. Trafikbruset hördes bara svagt – om man ansträngde sig för att höra – och fågelkvittret och löven som prasslade i vinden överröstade.

IMG_9126.JPG

IMG_9143.JPG

Hamnade lite fel på vägen hem men valde till slut asfalten. 16km blev det totalt och jag tror att det kan bli en tur på runt 1,5-2h med alternativet att ta en tur även till Skändlaberget eller köra några stigar i Hisingsparken.

(Visited 79 times)

Lämna en kommentar