Downhill i Åre

Det klart vi körde downhill också i Åre!I måndags hyrde jag, Jenny och Jocke varsin Specialized DH-hoj (Status 1 för min del) och susade nerför backarna tillsammans med Jonas som körde på vår Kona Process 111. Konan är väl ingen optimal hoj i downhill-spåren men dels behöver Jonas träna med den inför endurotävlingarna och dels så gjorde det bara honom lite mindre snabbare än oss nybörjare.

Det fanns några riktigt roliga spår på Åreskutan. Min stora favorit blev nog röda ‘1000-meters’. Tyvärr körde jag den bara en gång för den var ganska stökig så de andra tyckte att den var lite jobbig. Men själv gillar jag när det är brötigt men givetvis inom min förmåga och 1000-meters var precis lagom mycket utmaning.

Ett annat riktigt roligt spår var ‘Easy Rider’. Den var lång, gick från toppen, och flowig och blå i svårighetsgrad så det gick hålla ganska hög fart.

Andra spår jag gillade var ‘Lilla blå’ och ‘Flinbanan’. Shimano är en väldigt populär led som är helt maskinbygd och innehåller många hopp och doserade kurvor men personligen tyckte jag att den blev alldeles för lång så man blev bara trött i benen. Trodde vaderna skulle gå av innan vi kom ner till liften! 

 Jag skulle verkligen vilja köra mer Downhill i Åre, men just för själva downhillåkningen så vill jag nog ändå påpeka att det finns bra åkning på andra ställen, ibland närmre för oss söderifrån. Kanske inte lika många och långa spår men ska man inte åka flera dagar så räcker till exempel Vallåsen alldeles utmärkt! För vår del med ca 2h till Vallåsen så är det nästan mer värt med många turer till Vallåsen än en vecka i Åre. Men så är ju Åre värt att åla till av så många andra anledningar!

(Visited 9 times)

Lämna en kommentar