MTB på Vallåsen

Jag har haft en helt fantastisk dag på mountainbiken idag.

Vi har varit på Vallåsens Bikepark och haft superskoj. Jonas har tränat inför sommarens enduron och han tog så klart liften. Själv är jag lite skeptisk till liftar sen vi var i Ale så jag passade på att backträna och cyklade grusvägen upp i stället.

7 gånger blev det, 3km och ca 140 höjdmeter upp på 15min och sen ca 1km ner i downhillspåren. Totalt 29km, 2h40m aktiv cykling på 4h och 900höjdmeter.

Körde mest det blå spåret Tårtan, men en gång på den gröna V-line och en gång på det blå XC-spåret. Men Tårtan var favoriten, riktigt rolig att köra även med hardtail och precis lagom utmanande för mig.

Jag känner verkligen att dagen har gett enormt mycket och att jag har utvecklats som cyklist! Jag vågade köra på över ganska rejäla rötter och stenar och gjorde bra spårval. Och jag körde flera drop som jag normalt sett brukar fega ur på.

Faktum är att jag har kommit på att jag vågar testa nya saker bäst när jag är ensam. När jag först kör fram till svårigheten, hoppar av för att gå ner, funderar på att jag borde kunna klara det och bestämmer mig för att klättra upp igen och göra ett försök! För när jag är ensam så är det ju ingen som väntar. Då finns det ingen anledning att stressa och jag kan ta mod till mig i lugn och ro. Samtidigt känns det alltid tryggare att ha någon med sig när man ska köra svåra grejer som man är lite nervös för…

Finfin utsikt från toppen på åsen
Finfin utsikt från toppen på åsen

Vallåsen00015

 

XC-spåret
XC-spåret

Vallåsen00019

Vallåsen00023 Vallåsen00022

Lunchpaus på toppen
Lunchpaus på toppen

Vallåsen00020
Vallåsen00017

Fick träna på doserade kurvor!
Fick träna på doserade kurvor!

Vallåsen00014

Vallåsen00007

Vallåsen00013 Vallåsen00011 Vallåsen00006 Vallåsen00005

Jonas visar hur jag ska göra, men den här stigen bangade jag faktiskt...
Jonas visar hur jag ska göra, men den här stigen bangade jag faktiskt…
Solen sken hela dagen, helt fantastiskt härligt!
Solen sken hela dagen, helt fantastiskt härligt!
(Visited 338 times)

Lämna en kommentar