MTB-distans runt Vallåsen

Jag kände ju verkligen att jag behövde få till ett långpass på tävlingshojen. För lika viktigt som att träna och få upp konditionen är det att köra in sig på rätt hoj och rätt träningsform. I mitt fall är det Titanarn och långa pass med mycket backar och gärna en hel del stig.

Precis det fick jag till idag. När vi kom ner till Vallåsen kl 10 så gav jag mig direkt iväg upp för backen. Susade förbi några endurokillar, med inte lika lättrampade hojar, på väg upp för att provköra banan. Fortsatte hela vägen upp på åsen och sen vidare lite söderut och lite västerut. Kom på Skåneleden och bestämde mig för att följa den en bit.


Först var det bara grusväg, småbackig, kurvig grusväg. Men ca 8km in på turen kom det äntligen lite stig och den var riktigt trevlig och gissningsvis ett par km lång!


När jag närmade mig motorvägen och insåg att leden fortsatte västerut så vände jag söder ut och tog sikte på två större sjöar söder om Vallåsen. Dit gick det nedför och väl förbi sjöarna vände jag norrut igen och började klättringen tillbaka över Hallandsåsen. 

Totalt blev det ca 2h 13min aktivt, 37,7km och 625höjdmeter (enligt GPS-klockan med barometer, strava säger 410höjdmeter…)

Så lite mer än ett halvt Billingerace och det känns ändå bra att ha fått de milen i benen!

Solen sken hela vägen och det var riktigt skönt väder om man bortser från vinden!

Kroppen kändes okej, benen var lite sega ibland, som att musklerna var trötta, men i övrigt kände jag mig stark. Snittpulsen blev 75% så det fanns mycket mer att ge om benen bara hade varit med på noterna!

(Visited 28 times)

Lämna en kommentar