Minnen från 2016 – Vallåsen

Det blev några besök i Vallåsen Bikepark under 2016. Framförallt blev det två tillfällen av riktigt bra cykling och stor utveckling!

Det första tillfället var en clinic med Josefin Björkman och assistans av Fredrik Haglund. Vi blev en liten grupp på fyra tjejer vilket bara var otroligt positivt för oss eftersom vi verkligen fick bra hjälp! Vi fick gott om konstruktiv kritik och fick provköra olika partier flera gånger för att känna förbättringen. Framförallt fokuserade vi på kurvtagning och pumpteknik och det var verkligen två områden som jag hade stor förbättringspotential i men samtidigt grejer jag verkligen vågade trots att jag inte kommit igång så mycket efter mitt uppehåll.

Att lära mig pumpa riktigt var något jag verkligen uppskattade! Jag har sen dess kunnat utnyttja det en hel del på vanliga stigar i skogen och försöker göra det så ofta som möjligt så att det verkligen ska sätta sig i muskelminnet och gå på automatik.

Kurvtagning har jag tyckt är lite obehagligt. Att våga göra rätt är lite läskigt men när vi hade nött några kurvor en stund så kändes det verkligen bättre och bättre! Tyvärr är det dock svårare att tillämpa på stigarna hemma eftersom det inte blir riktigt samma sak på stig. Men lite effekt har det absolut haft!

Vi avslutade med att köra hela Spruffs utan att trampa. Den innehåller en massa pumpknölar i början och sen blir det en hel del kurvor på slutet. Jonas körde bakom mig och jag var allt lite stolt när han efteråt var imponerad av min utveckling under dagen!

Dessutom fick jag lite press att lära mig åka ankarlift och det gick bättre och bättre och till slut klarade jag till och med lösa allt helt själv!

Det andra tillfället var en tjejkväll. De öppnade hela anläggningen bara för oss tjejer en kväll och vi var ett gott gäng som körde ihop.

Jag körde mest spruffs och finslipade tekniken jag lärt mig på clinicen men passade även på att köra igenom några andra spår som till exempel woodstock som är helt full av rötter och verkligen ett spår jag tycker om men har svårt att köra snabbt på eftersom det händer så mycket precis hela tiden!

Att ha anläggningen för oss själva var verkligen fantastiskt skönt! Det var ingen risk att bli ifatt körd av någon supersnabbis och det var aldrig någon kö till liften. Det brukar det i och för sig inte vara något stort problem med i vanliga fall heller men det kändes ändå lite lyxigt.

Jag fick en riktig kvalitetskväll men goa tjejer och riktigt bra cykling!

Jag ser fram emot många besök i Vallåsen under 2017. Det ligger relativt nära mitt föräldrahem och både jag och Jonas tycker riktigt bra om deras bikepark! Och inför 2017 ska de dessutom öppna stolsliften vilket betyder både bekvämare liftåkning och spår ända uppifrån toppen! Kommer bli suveränt!

(Visited 16 times)

Lämna en kommentar