Minnen från 2016 – Semester hemhemma

Mina föräldrar åkte på semester i somras och vi bosatte oss i huset på landet i nästan tre veckor. Vi hade fullt upp med att elda för att få varmvatten, ta hand om 4-veckors valparna, mata höns och motionera hundar. Men vi hann med några småäventyr också!

Jag cyklade med en av jakthundarna nästan varje morgon, tidigt, innan det blev för varmt. En tur på strax under timmen. Morgonrutinen de dagarna var inte direkt någon snabbis: Amma – mata valpar – cykla med hunden – mata höns – amma. Sen var det äntligen dags för min egen frukost, om jag inte klämde in ett yogapass också först!Jag fick även till ett par egna små cykelturer. En tur på banvallen och en tur genom naturreservatet Rocknen. Det där naturreservatet ligger nästan gräns an mot vår skog så jag tog asfalten runt och körde sen den otroligt mysiga, flowiga stigen genom reservatet, letade upp den igenväxta spången över mossen och bar cykeln genom granskog och blåbärsris till vägen som ansluter till vår skog. Sen är det snabb skogsväg hela vägen hem. Hela turen blev 27km men då började jag med att leta lite stig på annat håll. Det gav dock inget så jag vände och valde Rocknen runt i stället. Jag funderade på att försöka köra den rundan fler gånger men det hanns liksom inte med. Men tänker att jag ska försöka en annan gång och då bygga på med andra delar i närheten och försöka hitta mer flowig stig!
När vi var hemma en sväng passade jag på att köra en tur i Sandsjöbacka med ett gott gäng tjejer. Det är riktigt härlig terräng där med några utmaningar för de som vill ha det. En hel del spänger är där också och jag kände mig lite ringrostig i början men det ordnade upp sig framåt slutet av passet!

När svärmor var på besök i en vecka så passade vi på att åka till Värnamo och provköra SM-banan. Den var alldeles för svår för mig men jag testade några partier och hade riktigt kul på XCE-banan och i teknikdelen!Jag tränade lite dropteknik några kvällar. Vi bygde upp en liten ramp och ett lågt drop på baksidan så att jag kunde träna in tekniken. Det gick väl sådär men det blev bättre och bättre!

Jag fick till en fin morgonyoga-rutin några dagar när det var fint väder! Tog mattan med mig ut på gräset och klämde in ett pass mellan hönsen och amningen och njöt av vinden och fågelkvittret och lugnet!


Vi hade helt enkelt några riktigt bra veckor på landet!

(Visited 29 times)

Lämna en kommentar