Minnen från 2016 – Järvsö

När vi hade vägarna norrut passade vi på att besöka Järvsö. Vi var ju där hösten 2015 och både Jonas och jag älskade det! Så några dagar spenderades i somras i Järvsö Bergscykelpark. Vi bodde på vandrarhemmet. Det var väl inte något optimalt boende med spädbarn men det fungerade och var billigt.

Bikeparken är en av sveriges bästa. Den har välbyggda spår och det finns något för alla, från gaps till flowiga Barbro.

Dessutom har de en drop-zone! Det borde alla ha! En slinga med ett drop i flera nivåer så att man kan öka successivt! Jag vågade mig bara på den lägsta nivån dock men kanske, kanske, skulle jag kunna våga mig på att gå upp ett steg till i framtiden. Är så sjukt feg när det kommer till sånt där!

Däremot älskar jag de lite brötiga spåren med rötter och stenar. Där man kanske inte kan hålla så hög fart men det händer någonting hela tiden! Järvsö har några riktigt fina sånna spår!

Liftsystemet är dessutom det mest användarvänliga tycker jag. Tvåsitskorgarna gör att det inte blir så läskig sidvikt om man åker ensam och cykelupphängningen är enkel både vid på- och avstigning.

Vi hade fantastiskt fint väder under våra dagar och jag fick cyklat flera pass. Dels kunde vi köra någon form av varannat åk i parken där den ena cyklade och den andra passade bebis. Men jag hann också med ett backpass en dag och en kort tur på några småstigar uppe på berget.

De har dessutom en suverän restaurang och en verkstad som ställer upp med det mesta.

Har du funderingar på ett besök? Sluta fundera och slå till, du kommer inte ångra dig!

(Visited 170 times)

Lämna en kommentar