Mentala förberedelser

Jag tycker att det är viktigt att vara väl menatalt förberedd inför en tävling.

På söndag är det dags för årets MTB-tävlingspremiär! Okej, fortfarande bara sportklass och vi är som det ser ut bara två startande i klassen, men ändå! För mig är det superseriöst för man lär sig bara att tävla i en sport genom att – tävla!

Men åter till förberedelserna. Jag vill veta vart jag ska. Nu är det en fördel att vi ska till Varberg och där hittar vi relativt bra så att hitta dit är nog inga problem.

Jag har koll på att anmälan är ok och att jag kan hyra chip för tidtagning för en 25-krona. Jag måste inte ha chip i min klass men det känns lite roligare att köra med tidtagning!

Jag startar 10:42 men om jag ska provköra banan på morgonen så behöver jag vara på plats kl 9. Men troligen gör jag det redan imorgon eftermiddag när vi ändå kör genom Varberg. I så fall behöver jag väl vara där strax innan 10.

Banan ska bestå av en hel del single track men enligt beskrivningen ska det finnas ganska goda möjligheter att köra om. Eller släppa om för min del eftersom vi kör samtidigt som P13-14 och HerrSport och det är ganska stor risk att jag kommer bli varvad. Jag hittade dock en youtube-film från större delarna av banan filmat för ganska exakt ett år sen och det ser inte ut att finnas så där värst gott om plats.

Däremot så ser banan ganska trevlig ut. Blött på filmen men med tanke på den här veckans sol så borde det hålla sig ganska torrt även om det ska komma några droppar regn i helgen.

Jag ska köra tre varv och varje varv är ca 3,16km och 116 höjdmeter. Någon stans ungefär på mitten är det en backe som är 1km lång och ca 60 höjdmeter.

Så ja, nu känner jag mig ganska mentalt redo!

Foto från Vista Mountain i höstas!
Foto från Vista Mountain i höstas!

Väskan är packad och planen är att mellanlanda hemma i Småland för lite bebismys och bilreparationer imorgon kväll.

(Visited 7 times)

2 tankar på “Mentala förberedelser

    • Ja den var riktigt rolig! Men jag behöver träna upp modet lite 😉 Var några ställen jag vet att jag skulle klara men fegar ur… Tex backen ner mot publiken i tallskogen… Men övning ger färdighet, jag får träna vidare…

Lämna en kommentar