Ingen klassiker

Det är väl lika bra att jag bara säger det rakt ut (skriver det): Jag har bestämt mig för att inte köra Vätternrundan – alls, i år alltså.

Och med det sagt förstår ni säkert att det inte blir någon klassiker – just nu. Och vad gäller Vansbro och Lidingö har jag inte bestämt mig än, får väl se hur jag gör. Jag är ju anmäld redan men det känns liksom inte så lockande längre nu när det inte blir någon klassiker av det.

Att jag väljer att kasta min Vättern-start i sjön beror helt enkelt på att det blir så himla opraktiskt med starten. Jag har inget boende längre och min starttid kl 13:08 kommer jag inte kunna starta på utan jag blir tvungen att byta. Bytet går endast att göra på plats i Motala vilket betyder att jag skulle behöva vara där någon gång fredag kväll för att byta tid. Jag vet dock inte alls vad jag då kan få för tid och att förbereda sig för ett 12 timmars cykellopp medstart någon gång under ett 11-timmars tidsspann. Känns inte särskilt optimalt och inte så lockande. Ska jag köra Vätternrundan så ska det vara en positiv upplevelse, inte ett stort stressmoment!

Så nu är det bestämt, jag kör inte vätternrundan alls i år.

ej publ

(Visited 6 times)

4 tankar på “Ingen klassiker

 1. Oj, det var oväntat! Känns som ett stort beslut. Men man ska lyssna på sitt inre & lite på sin magkänsla. Det brukar alltid bli bäst då! Det kommer ju fler chanser. Tycker du varit så himla duktig och kämpat på med all träning. Va så imponerad av dig när du åkte skidorna. Jag hade aldrig fixat det… Jag har någonstans en svag dröm om att göra en hel klassiker om några år, kallar det för min 40-årskris 😉

  Kör hårt på MTB nu istället! Det är ju det jag förstått att du gillar mest! 🙂 Jag fick ett spontant ryck & köpt mig en startplats till VR, så jag står där i Motala om bara några veckor. Men jag tycker det ska bli riktigt roligt, jag åker upp med klubbkompisar, kör med klubbkompisar & bor med klubbkompisar. Så det ska bli riktigt skoj!

  • Ja, det var ett svårt beslut men det känns riktigt skönt att ha bestämt det! Ja, men skidåkningen har jag ju med mig ändå, det var en upplevelse och jag vill ju köra igen så det blir nog av en dag ändå, det här med klassikern!
   Yes, nu blir det ännu mer MTB helt enkelt! 😀
   Det är ju precis så det ska vara, roligt! Stort lycka till!

 2. Oj, det måste varit rätt jobbigt att ta det beslutet? Jag hoppas det känns som en sådan där skön lättnad nu och att du får galet mycket MTB-energi! Lycka till på Långa Lugnet!!!

  • Ja, det var svårt, men precis så, det känns sjukt bra nu och det känns helt okej att leka runt med MTB i stället för att nöta asfalt när jag har några timmar över – och det känns så fantastiskt härligt!
   Tack! 🙂

Lämna en kommentar