Göteborgsserien säsongsstart

Det var mitt-i-veckan tävling igår. Göteborgsserien MTB drog igång med vår egen deltävling uppe vid hästhagarna. (Jag har lite svårt att acceptera namnet på området för det är inga hästhagar utan paddockar…)

Tävlingen gick bra i alla fall. Jag har bara kört ett litet parti förut så det var en utmaning för mig.

Vi startade tillsammans med ungdomarna så första varvet var det mest att cykla lugnt bakom de hetsiga barnen, andra varvet gick det lite lättare och blev något mindre trångt och tredje och framförallt fjärde varvet kunde jag köra på lite mer i mitt eget tempo.

Criterium varvtider

Anledningen till den långsammare tiden på tredje varvet var att jag vurpade i en uppförsbacke och förlorade en massa fart. På sista varvet körde jag helt ensam och kunde trycka på när det passade men var så klart trött och inte lika stark uppför som på de tidigare varven.

Det fanns några svårare partier, två uppförs precis i början, ett är lite för svårt för mig just nu och det andra fick jag aldrig riktigt till. Och ett nerför på slutet som jag körde på träningsvarvet, och som är fullt av rötter, men som var riktigt halt under tävlingsvarven så jag körde så långt jag kände att jag hade kontroll och gick sen ner.

Men det är båda partier som jag vill åka dit och träna in för det är typiska svårigheter på våra egna tävlingar och där med bra att känna till.

Över lag kändes det bra. Jag kom in som tvåa av oss fyra tjejer som startade tillsammans och körde samma antal varv. Vi var dock en i varje klass Dsport, D30, D40 och D50 så på så sätt vann vi ju allihop! Och jag känner mig lite som en vinnare varje gång jag korsar mållinjen för det är ett nytt steg mot att bli en bättre cyklist! För tävlingar är de bästa träningarna!

Tyvärr regnade det så mobilen låg nerpackad hela kvällen och det blev inte en enda bild. Tråkigt, men jag bjuder på en från en Göteborgsserie-landsvägsdeltävling i somras när det var alldeles perfekt väder!

FullSizeRender (11)

 

(Visited 9 times)

Lämna en kommentar