FTP-söndag

När bebisen äntligen började bli frisk i mitten av veckan så började jag och Jonas känna oss krassliga. Jonas är fortfarande lite sjuk (fast som en man så klart!) men jag känner mig pigg!

Så idag stod det på schemat att köra FTP-test på min nya trainer! Åh jag har liksom längtat hela veckan! Det tog en stund att få till alla inställningar bra men det fixade vi med under uppvärmningen.

Det var lite svårt att avgöra vilken watt jag skulle lägga mig på under testet eftersom den nya trainern ger en ganska mycket högre (och betydligt mer exakt) watt. Men fick gå på känsla och har ju lite koll på hur det ska kännas nu.

Och vilken skillnad med den här tysta stabila trainern! Trampet kändes mycket jämnare och bekvämare och med ERG-mode var det mycket lättare att hålla jämn kadens trots varierande watt under uppvärmningen.

Mitt tidigare FTP låg på 112 på den gamla trainern och idag blev det 147. Lite skillnad alltså men det visste jag ju att det skulle vara. Ungefär faktor 1,3 mellan Elite Novo Force och Tacx Neo. Känns ju mentalt väldigt bra att öka i alla fall! 2,23w/kg i FTP känns ju ändå helt okej!

Den gamla trainern var dock helt okej den också och fyllde absolut sitt syfte och watten dög ju alldeles utmärkt till att bara jämföra med sig själv! Men nu känns det som att det kommer bli ännu mer kvalitativa inomhus-pass. Sen är det ju en prioriteringsfråga om man tycker att det är värt det att rota så djupt i plånboken, men jag valde bort den där (tredje) mountainbiken som jag tittat på sen i somras och ser det som en investering!

Fick sällskap på nedvarvningen! Dottern älskar att sitta på våra cyklar eller åka runt på sin springcykel trots att hon inte når ner till golvet än!

Under eftermiddagen kommer förhoppningsvis vår snickare hit och tittar på badrummet som ska renoveras snart. Det är nog det jag längtar mest efter just nu, näst efter vårcykling, – ett nytt fräscht badrum! Två veckor utan tvättmaskin i en tränings- och småbarnsfamilj känns ju dock som en härlig utmaning!

(Visited 21 times)

Lämna en kommentar