Ett svårt beslut om Vättern

Hej hörrni!

Jag har tagit ett sådant där svårt beslut igen. Ett sådant där beslut som resulterar i att klumpen i magen släpper och stenen på axlarna förvandlas till bomull och allt plötsligt känns så mycket lättare.

Jag kommer inte köra Vättern tillsammans med Sub9-klungan. Jag ska fortfarande cykla runt pölen men jag kommer göra det på egen hand, eller förhoppningsvis tillsammans med sambon. Jag har fortfarande en målsättning att köra snabbt, men det blir givetvis inte i närheten av lika snabbt som i en klunga. Jag tog beslutet idag, men egentligen hade jag bestämt mig redan igår eftermiddag.

Anledningarna är många. Bland annat så känner jag en väldigt stor press på att träna klungkörning och samtidigt som jag förstår hur viktigt det är så har jag väldigt svårt att få till det. Jag har svårt att få till det med transportsträckor, jobb, övertid, husvisningar mm. Och då har jag ändå i princip inget liv alls utöver cyklingen och jobbet just nu. Och mountainbiken, det är ju det jag tycker är allra roligast och det känns så tråkigt att behöva offra all mtb under hela våren!

Dessutom så gör jag ju klassikern och gruppen startar så sent att om jag tappar klungan så klarar jag inte stopptiderna. Det gör egentligen inte klungan heller men de har fått dispens. Och det känns ju surt.

En tredje anledning är att jag kan tvingas ligga bakom hela loppet och bara ”åka med” och jag känner att ska jag cykla i en snabbgrupp och kunna vara stolt över min tid så vill jag ha bidragit till den tiden och inte ha åkt snålskjuts på de andra HELA vägen runt sjön.

Varje grej för sig känns väl ändå hanterbart, men med alla små saker tillsammans så känner jag nu att jag hellre cyklar ensam. Och ska jag cykla ensam så vill jag veta det redan nu så jag kan fokusera min träning på konditionen och att bli en snabbare cyklist i stället för klungteknik. För jag tror personligen att det är där det brister mest för mig, jag behöver bli snabbare och starkare för att kunna bli säkrare i klungan.

Men någon dag vill jag cykla ett lopp med en snabbklunga. Det blir bara inte i år.

Så nu ska jag träna vidare. Det blir mer MTB, mer intervaller och mer mysig fikadistans med min älskade sambo! Och givetvis blir det ett och annat pass med de fantastiska SubXX-tjejerna ändå!

(Visited 10 times)

4 tankar på “Ett svårt beslut om Vättern

  1. Åh. Vilket stort beslut, men så skönt att ha tagit det! Det kommer att bli grymt och säger magkänslan att det blir bäst så – så är det så. KRAM! (Och, hurra – mer MTB – det blir ju liksom inte roligare än så!!!)

    • Ja verkligen så himla skönt! Och jag ser fram emot att satsa ännu mer på MTB redan i vår i stället! Kommer och tävlar hos er i Huskvarna tillexempel!

    • Ja, MTB vad det jag föll för först med cykling, landsvägscyklingen kom först med beslutet att göra klassikern och vätternrundan. Så nu återgår jag till MTB i första hand 😉

Lämna en kommentar