Drömmen om ett träningsäventyr

Helena skrev om vilket träningsäventyr hon skulle vilja genomföra om varken tid, pengar eller annat hindrade.

Jag vet precis vad mitt är och jag tar tillfället i akt att berätta om det. 

Till skillnad från Helena så innehåller mitt äventyr en tävling. Men inte vilken som helst utan en som är så mycket mer upplevelse än prestation. Och dessutom så fanns/finns det en plan om att genomföra det, som bröllopsresa. Men just nu saknas sisådär 90% av budgeten så jag får fortsätta drömma ett tag till. Och så är det ju det där med att ha en flygrädd skeptisk man.

Min träningsäventyrsdröm är att köra BC BikeRace. Den väcktes för ett och ett halvt år sen och växte snabbt till en övergripande plan: Köra BC BikeRace följt av en vecka i Whistler Bike Park.

BCBR är ett mountainbike etapplopp på sju dagar i British Columbia i Kanada. Man cyklar alltså sju delsträckor på sju dagar och nätterna spenderas i tält som arrangören ordnar med. De fraktar även alla ens tillhörigheter som ska få plats i en 85l väska mellan lägren samt res- och cykelväska från starten i Vancouver till målet i Whistler.

Etapperna är runt 50km, den kortaste endast 15 och den längsta 58. Det är många höjdmeter och framförallt är det ju sju dagar på raken! Och den där 15km dagen är ingen vilodag, 847 höjdmeter på 15km siar om branta backar!

Det ska vara en helt fantastisk natur att cykla i och det är en massa singletrack! Dessutom är en hel del av stigarna handbyggda. Vilket brukar betyda flow och go känsla!Men tänk bara grejen att cykla i kanadensiska skogar!

Det känns som att BCBR är ganska lagom i ansträngningsnivå för oss, lagom långa sträckor och rimligt att träna upp sig till men framförallt lagom jobbigt så att man hinner njuta av upplevelsen!

Klicka på bilden för att läsa mer om BC Bike Race!

Vi har även funderat på Trans Alps eller Swiss Epic i stället, det skulle ju innebära betydligt kortare flygresa eller till och med möjlighet att bila. Men min dröm är ändå BCBR! Vi får väl se om det blir av!

(Visited 14 times)

1 tanke på “Drömmen om ett träningsäventyr

  1. Du det där lät riktigt riktigt häftigt! Etapplopp tror jag i sig är en upplevelse, bara det att få känna på hur det är att kliva upp sju dagar i sträck och cykla.

    Nu blev jag sugen på något liknande. Tack för inspon Caroline!

Lämna en kommentar