Dags för cykelpendling

Så var det dags att komma igång med mängdträning också. Kör ju aktivt på trainern men i och med att jag började jobba igen efter föräldraledigheten idag så kommer det bli några timmar lågintensiv träning i veckan också.

16km enkel resa, först lite grusväg/anlagda spår, rakt genom centrala Göteborg och avslutningsvis lite snabb cykelbana längs en motorväg. Och virse versa på vägen hem.

Kommer jobba 50 % under våren så det blir två respektive tre dagar per vecka och planen är att – precis som innan graviditeten – cykla varje dag. Så det bör bli i snitt 80km extra i veckan och dessutom möjligheten att ta en omväg ibland för att få ett längre pass. Just längre pass är någonting jag verkligen skulle behöva. Körde 1h och 45min på trainern här om dagen och tror aldrig jag haft så ont i baken! Inte på länge i alla fall.

Förut såg jag aldrig pendlingen som träning, hade 9km och hann bara värma upp, så det känns skönt nu när det är lite längre så det faktiskt blir lite träning av det. Räknar med att det kommer ta strax under timmen. Idag tog det något mer eftersom jag kollade kartan flertalet gånger i morse och gjorde ett snabbt ärende på vägen hem. För att inte tala om stormvindarna i morse – självklart som motvind!

(Visited 16 times)

Lämna en kommentar