Dags att tävlingsladda igen

Dagarna flyger iväg och det är mindre än en vecka kvar till nästa tävling!

På Långa Lugnet startar damernas tävlingsklasser 30 min innan herrarna och på Lida Loop 20 min innan. Det verkarvara de enda loppen i långloppscupen som kör separat damstart i år och det ska de ha stort cred för! Det är så mycket roligare att köra i egen damstart och det är verkligen värt det att behöva släppa förbi de män som hinner ifatt längs banan. Det blir också mycket schysstare tävling när man varken hindras av eller kan åka snålskjuts bakom männen.

Från Långa Lugnet 2015. /Foto: Harri Manni, Happyride.org

Men självklart betyder det också att det blir betydligt jobbigare! Det kommer inte komma ifatt några klungor art haka på så det gäller att hänga med de som blir efter starten. 

I skrivande stund är det 31 anmälda i damernas tävlingsklasser. Jag känner igen många av namnen och några ser jag verkligen fram emot att träffa igen!

Jag hoppas att jag ska få till en bra uppladdning den här gången. Vi åker till Småland på torsdag och sen därifrån direkt till Falun på lördag. Så förhoppningsvis blir det både bra matrutiner och en cykeltur i Långehäll!

Den gångna helgen blev det ingen träning alls om man inte räknar med att gå i högklackat en hel dag och att balansera runt på klippblock i långklänning!

Ser fram emot att snart trampa upp för den här kullen igen!

Det ser ut att hålla sig torrt i Falun i veckan och bli fint väder på lördag så jag kör nog med samma däck-setup som senast, Rocket Ron fram och Thunder Burt bak.

(Visited 13 times)

Lämna en kommentar