Cykeläventyr i Ale Bikepark

Idag hade vi MTB-planer. Lastade cyklarna och åkte ett par mil norrut till Ale Bikepark för Jonas skulle träna på knixiga utförsåk. Vi hade med en cykel till mig också men jag bangade när jag såg knappliften! Inte för att jag trodde att jag inte skulle klara åka den utan för att jag var rädd för det där med att komma loss på toppen!

Så Jonas körde, varv efter varv, och jag satt vid liften och njöt av solen, iklädd cykelkläder. Funderade länge och hade väl nästan övertalat mig själv att prova ändå när Jonas kom promenerande ner för backen med punka på bakdäcket. Där rök min chans tänkte jag och var  både lite besviken att jag inte provat och lite lättad att jag slapp fundera på saken längre.
Men Jonas ville ju köra mer så han hämtade den andra cykeln och körde några varv med den. Då kom en av de ansvariga och frågade om inte jag ville prova men vi förklarade att vi hade fått punka på den ena cykeln. Den snälla snubben erbjöd då mig att låna en av hyrcyklarna som varit uthyrd några timmar på förmiddagen men han som hyrt den hade redan åkt. Och ett sånt erbjudande kan man ju inte tacka nej till!
Så på med full skyddsutrustning och upp på cykeln. fick hjälp på liften och kom iväg. Och det gick alldeles utmärkt att komma loss också!
Hade Jonas med mig och vi körde grön slinga ner. Riktigt kul men också lite utmanande och väldigt bra träning för mig med 180° kurvor!
Ner er till liften och upp igen. Denna gången fixade jag liften på egen hand. Misslyckades på första försöket men andra fick galant!
Blå stig ner och det var lite trixigare, men ner kom jag!
Upp en tredje gång och även denna gången mislyckades jag med knappen på första försöket och var fast besluten att få till det bra på andra. Lite för bra så fick den ända upp i skrevet vilket var bra under åkningen upp men värre när jag skulle loss och den inte släppte av att jag särade på benen. Skulle hjälpa till med handen men då vred sig framhjulet, min vikt hamnade för långt fram och jag flög över styret, med knappliften kvar. Men det gick bra, släpades med lite men kom loss. Skydden gjorde definitivt nytta!
Tog den gröna ner på egen hand och det gick lite bättre. Åkte upp för en fjärde tur och allt gick galant! Liften utan problem och grön slinga med riktigt bra flyt! Kände mig stolt och beslutade mig för att avsluta. Man ska ju sluta när man är på topp!
(Visited 99 times)

Lämna en kommentar