Billingeracet – Årets långloppspremiär

Wow, jag är så himla imponerad av mig själv! När jag och Jonas diskuterade mitt tidsmål och jag ville sätta 5h så hade jag ingen aning om att det skulle vara så mycket singletrack, de två andra långloppen jag kört har varit typ 80% breda vägar med varierande underlag. Det här var mycket mindre omkörningsmöjligheter, mycket fler surhål, mycket fler tekniska partier och så himla mycket roligare!

IMG_8571

Hur det gick? 4:47:21. Jag körde på en hel drös minuter under 5h och jag är så stolt och så nöjd!

Cykeln presterade, den är helt fantastisk! Visst hade jag velat ha en växel till på något snabbt parti men den bar mig upp för de branta backarna med bravur och svarade när jag tryckte på på platten.

IMG_8569

Banan var som sagt riktigt rolig och jag hann faktiskt njuta av de vackra vyerna, alla vitsippor, utsikten från Billingen och de mysiga tallskogarna!

Och jag som gillar backar – jag njöt faktiskt lite av att cykla om några män upp för strupen! (Strupen är en ganska brant backe precis på slutet av det 80km långa loppet och man är bra trött när man kommer fram dit!) Jag hade 3e bästa damtiden för dagen upp för strupen på Strava och slog ett par starka tjejer där! Och när jag kom upp på toppen kom jag precis ifatt en kille som jag jagat hela vägen upp, låg bakom honom på den sista korta singletracken och lyckades spurta om honom precis metern innan mållinjen! Jag tror att det är mina starka sidor, backar och spurter. Tyvärr är jag dock ganska långsam mellan dem.

Det var 5 anmälda i sportklassen men verkade bara vara 4 som körde och av oss kom jag 2a! Känns riktigt bra och jag gav verkligen allt från start till mål och kunde inte presterat bättre! Är sjukt nöjd med årets långloppspremiär!

IMG_8576

Jonas hade lite otur med cykeln, bromsar som låg på och växlar som behövde justeras, men det är väl att räkna med när man byter ut hälften av komponenterna kvällen innan ett lopp! Han körde på 4:33:59 och det tycker jag är bra med tanke på omständigheterna!

(Visited 17 times)

3 tankar på “Billingeracet – Årets långloppspremiär

Lämna en kommentar