Backinspirationen slog till

Det var dags för styrelsemöte i klubben. Jag hade tagit med gps-klocka och pulsband och tagit extra sköna cykelkläder på mig till jobbet på morgonen. Varför vet jag inte, jag var ju helt inställd på att jobba över och åka direkt till mötet. Men vilken tur ändå att jag hade planerat så bra för jag fick lite tid över. Cyklade upp till Skatås, lämnade in väskan i klubbstugan och pumpade upp däcken som visst hade tappat en hel del tryck. Sen rullade jag iväg för att ta mig an en rejäl backe, inspirerad av Anna.

Hade tänkt mig fem gånger men det krånglade med pumpandet så jag hann bara fyra. Men fyra är inte fy skam när det är en 2,3km backe med 85 höjdmeter varav dessutom typ 25 är de sista 100 metrarna. Mentalt kändes det inte så jobbigt alls faktiskt. Klart att det är fysiskt ansträngande, men jag hade inte haft några större problem att köra några vändor till. Säger jag nu i alla fall. Hade någon frågat på plats så hade det väl kanske låtit annorlunda! Men det var skönt med ett riktigt tungt pass även om så långa intervaller inte blir någon maxpuls. Ca 85% av max låg jag på i backarna. Alltså samma som på senaste långloppet… Men det sög bra i benen och hade jag haft tid till 6-8 intervaller så hade det blivit ett riktigt bra pass!

FullSizeRender (2)

(Visited 8 times)

5 tankar på “Backinspirationen slog till

  • Ja precis! Ända nere från Delsjövägen hela vägen till masten.
   95% var jag på i sista branten. Men är nog omöjligt att ligga lägre där!

   • Ja, eller hur! Den sticker av bra uppåt där i slutet. Kanske dags för mig att köra lite backar snart..?

    • Ja verkligen, som att köra rakt in i en vägg nästan!
     Absolut! Säg till om du vill ha sällskap, det är ju alltid roligare med lite sällskap på vägen ner 🙂 Jag funderar på att köra igen på måndag kanske.

     • Absolut!! Just nu är cykeln inne på service, så får se när jag kan hämta den. På måndag kommer jag dock inte cykla, för då blir det grillfest med klubben 🙂 Men en annan dag, snart! Kör hårt på måndag.

Lämna en kommentar