1a Majloppet

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja.

När jag tänker rationellt så är jag nöjd med gårdagens tävling. Jag fick en riktigt bra start, jag vågade satsa och jag hade riktigt roligt!

Men det grämer mig ändå och jag undrar hur det kunde gått. Och visst, det är bara sportklass, motionärer, men det är den nivån jag är på.

Ska vi ta det från början eller?

Jag åkte hemifrån i god tid, körde mot Kvänum och kände mig peppad och fokuserad men inte så värst nervös. Kom till Alingsås, fick stanna i trafikljuset… tänkte på hur skönt det var att jag fått låna Jonas framaxel eftersom min är trasig och svår att lossa från takstället. Tänkte att det gick så lätt att lossa framhjulet när jag skulle ta av det… Framhjulet.. FRAMHJULET! Det var bara att vända i rondellen och gasa hemåt. Framhjulet låg kvar på parkeringen!

Så, jag hade tur, Jonas gick ut när jag ringde honom och framhjulet låg kvar! Det kunde blivit ett dyrt misstag! Men jag blev en timme sen till tävlingen och hann inte provköra banan. Och det fick jag sota för.

Som sagt kom jag iväg bra i starten, jag har en tendens att medvetet lägga mig sist men startade på kanten i främsta startled och allt bara klickade så bra så jag råkade hamna först på stigen. Men när vi kom till första vägskälet stod det någon och filmade och skymde skylten för mig så jag såg inte vart vi skulle och var tvungen att släppa förbi en åkare. Men det gick bra, jag hängde på och kände mig stark. Det var mycket rötter och en hel del tighta svängar och träd.

Rötterna gick ganska bra tills det kom en skarp högersväng upp på en bergshäll. Jag gav allt för att hänga med men eftersom jag inte hunnit provköra så hann jag inte se den förrädiska roten som låg snett över stigen mitt i svängen och slog dit rejält. Jag var snabbt uppe men blev omkörd av två. Strax senare la jag mig åt andra hållet på ett lerigt bergsparti och släppte förbi två till.

Hamnade bakom en tjej i 13-14 klassen och snart hamnade vi bakom en kille i 13-14 och det dröjde ett tag innan vi kom om. Jag såg inte till tjejerna framför men visste att jag hade minst en tjej i min klass efter mig och fortsatte kämpa ända in i mål. Men jag kan erkänna att det låg nära till hands att bryta i första varvning efter de båda vurporna.

Slutade på 6e plats av 8 startande och är verkligen nöjd med min insats och att jag verkligen vågade försöka och inte gav mig trots att jag slog dit och det är en känsla jag ska spara till Huskvarna om två veckor. Men om jag bara inte hade glömt det där förbaskade framhjulet??

Jag har fullt med blåmärken idag, på låret och ett rejält svullet på underarmen. Men det hör väl sporten till, i alla fall för en som jag som får blåmärken av att luta mig mot sadeln i två sekunder…

Blev inga bilder igår men en idag på väg hem från ungdomsträningarna i nya ledare-tröjan!
Blev inga bilder igår men en idag på väg hem från ungdomsträningarna i nya ledare-tröjan!
(Visited 9 times)

Lämna en kommentar